Bedrijfskosten verlagen met slimme automatisering

Beheer van assets ondersteunen met slimme automatisering kan extra besparingen opleveren. Welke uitdaging we hiermee zijn aan gegaan zie je in twee voorbeelden.

Lees meer

Updates besturing pretpark attracties

Besturingssystemen van attracties op pretparken moeten aan steeds strenge veiligheidsregels voldoen. Werkzaamheden aan dergelijke besturingen kunnen dan ook alleen worden uitgevoerd door een team van ervaren specialisten met de nodige ervaring en kennis van veiligheidseisen die bijvoorbeeld een Tüv stelt.

Lees meer

Industrie 4.0 met open source software

Een goede implementatie van Industrie 4.0 en Internet of Things (IoT) brengt volgens voorspellingen van Amerikaanse onderzoeksbureau Gartner minimaal 10% kostenbesparing voor producenten. Daarnaast wordt bespaard door toepassing van open source software, die de traditionele softwarepakketten verdringen en de weg vrij maken voor en Industie 4.0 en IoT.

Lees meer

Centrale monitoring & besturing

Om snel op marktbehoeften te kunnen inspelen moeten productieverantwoordelijken elk moment de actuele status van al hun productieprocessen kunnen overzien. Daartoe wordt in moderne industrieën procesafhankelijkheden tussen verschillende productielocaties uitgewisseld en daarnaast centraal gemonitord en/of bestuurd.

Lees meer

(Veilige) Machinebesturingen in netwerken

Als machinebesturingen alsmaar groter en complexer worden dan vergt onderhoud en met name uitbreiding het nodige specialisme bij een betrouwbare partner. Besturingen zijn vaak niet meer stand-alone maar verknoopt in netwerken en wisselen data uit. Bij wie kun je dan terecht voor kennis en kunde om je machinebesturingen te onderhouden en uit te bouwen?

Lees meer

Hightech (gepatenteerde) processen afschermen

Over gepatenteerde processen wil de patenthouder niet alle technische details vrijgeven aan gebruikers.

Lees meer

Benchmarking van (biogas) installaties

Eigenaren van biogasinstallaties willen meer rendement uit hun installaties. Daartoe kunnen procesdeskundigen bijdragen omdat zij veel kunnen leren van procesverschillen tussen meerdere biogas productielocaties. Op basis van vergaarde meetdata kan door tijdige bijsturing de efficiency van installaties aanmerkelijk verhoogd worden.

Lees meer

Elektriciteit omzetten naar gas en energie bufferen

Door windmolens en zonnepanelen opgewekte elektriciteit kan voor grootschalig gebruik nog niet goed worden gebufferd.

Lees meer