Selecteer de taal

Smart messaging

Van kleurrijke procesbeelden naar slimme berichten

Bedrijfskosten verlagen met slimme automatisering

Beheer van assets ondersteunen met slimme automatisering kan extra besparingen opleveren. Welke uitdaging we hiermee zijn aan gegaan zie je in twee voorbeelden.

Probleem

Hoe kunnen honderden pompstations met minimale inspanning worden bewaakt? En hoe kunnen onderhoudskosten worden verlaagd, zonder aan kwaliteit in te boeten?

Oplossing

Wij doen dit met behulp van het genereren van slimme berichten voor beheerders. In de afbeelding hieronder staat een voorbeeld van zo’n bericht. Het laat zien hoe beheerders automatisch worden geïnformeerd over het functioneren van honderden pompstations. De prestatie van een pompstation wordt aangegeven op een schaal van 0 tot 100%-functionaliteit. De slimme berichten worden periodiek gegenereerd door de 4caster module in TeleControlNet. Met deze berichten zien beheerders in een oogwenk hoe alle pompstations functioneren, zonder door een centraal systeem te hoeven bladeren om relevante informatie op te zoeken (als die al voorhanden is). Wenst een beheerder meer informatie over een pompstation dan krijgt hij met één druk op de knop een uitgebreid technisch locatie-rapport voorgeschoteld.

De tweede winst is te behalen door het overschakelen van periodiek- naar conditioneel-onderhoud. Bij conditioneel-onderhoud geeft het pompstation zelf aan dat er behoefte is aan service. Dit gebeurt door automatische analyse van meetgegevens met de 4caster module. Uit ervaring hebben we inmiddels geleerd dat de gemiddelde onderhoudsinterval op deze wijze tot wel 50% kan worden verlengd.

Het vertrekpunt voor de 4caster analyse is de betrouwbaarheid van datasets. Wij vergaren deze betrouwbare data in onze end-to-end IoT-oplossing met edge-controllers (zie Wikipedia "edge computing"). Deze aanpak is uniek in de traditionele telemetrie-wereld. De edge-controller van Inter Act heet TeleController en die verzamelt ononderbroken meetgegevens met kleine logintervallen waardoor de rapportages van onze 4caster zeer betrouwbaar zijn.

Terug Home